nieuws

25/07/2018

Achter de schermen bij Dutz Eyewear

Want hoe zorg je ervoor dat iedere collectie echt vernieuwend is?

 

Hoe zorg je ervoor dat een brillencollectie keer op keer vernieuwend is? Want – in de woorden van Roland Vandermeulen, de oprichter van Dutz Eyewear – is ‘een bril in de basis gewoon twee rondjes (of vierkantjes) met pootjes’. Toch is er heel veel mogelijk waardoor iedere collectie uniek is. Een kijkje achter de schermen bij de ontwerpafdeling van Dutz Eyewear in Oss.

… Inspiratie rechtstreeks vanaf de catwalk

Alle brillen worden in Nederland ontworpen aan de hand van modebeelden. Zo worden modeshows in Milaan, Parijs en andere wereldsteden goed bekeken om inspiratie op te doen m.b.t. de nieuwste trends. De ontwerpers van Dutz verwerken vervolgens bijvoorbeeld kleurpatronen en prints die te zien zijn op de catwalk in een bril. Hierdoor is iedere collectie echt anders dan die daarvoor.

… Draagbare brillen

Kleurpatronen, trends en prints worden dus verwerkt naar draagbare brillen. Want dat is wat de brillen van Dutz bij uitstek zijn; draagbaar. Iedere bril heeft ergens een kleurtje, dat is waar Dutz bekend om staat. Soms is de kleur direct zichtbaar aan de voor- of zijkant maar soms is de kleur alleen aanwezig aan de binnenkant. In het laatste geval geeft de kleur een verfrissend karakter aan de bril terwijl je hem draagt. Hoewel het ene montuur meer opvalt dan het andere, zijn ze stuk voor stuk goed te combineren met verschillende kledingstijlen.

De brillen van Dutz worden voornamelijk in Zuid-Korea geproduceerd, waar Dutz al 13 jaar samenwerkt met 4 dezelfde partners. Vanuit Zuid-Korea worden de brillen naar Nederland toe gestuurd waar ze vanuit het magazijn gefotografeerd en verspreid worden naar 27 verschillende landen.

In het filmpje bovenaan deze pagina kun je zien waar de inspiratie voor de collectie van 2018 vandaan komt.

… Nieuwsgierig geworden?

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze collectie van Dutz? Kom dan gerust eens langs in onze winkel. Voor het passen van een montuur kunt u zo bij ons binnenlopen. Wilt u echter ook de sterkte en de gezondheid van uw ogen laten controleren? Maak hiervoor dan een afspraak. Dit kan via onze website of bel met telefoonnummer 024-6751399.

Kent u onze oog-gezonde recepten al? Bekijk hier alle recepten