nieuws

25/08/2017

Biofinity Energys contactlenzen

Speciaal ontworpen voor onze 'digitale lifestyle'

 

Elke dag gebruiken meer dan 500 miljoen Europeanen een digitaal apparaat. 90% van de volwassenen doet dit meer dan twee uur per dag. Ruim 50% van de 18-20 jarigen zelfs meer dan 9 uur per dag. ‘Natuurlijk!’ zul je waarschijnlijk denken; digitale apparaten maken immers een groot deel uit van ons dagelijks leven, zowel privé, op school als tijdens werk.

As je meer dan 2 uur per dag naar een scherm kijkt dan heb je al kans op ‘Digital Eye Fatigue’

Wat veel mensen niet weten is dat je risico loopt op ‘Digital Eye Fatigue’ als je meer dan twee uur per dag aan een digitaal apparaat besteed. Je kunt dan last krijgen van vermoeidheid, droge ogen en/of rode ogen. Speciaal voor deze digitale lifstyle heeft Coopervision lenzen ontwikkeld; de Biofinity Energys. Maar wat maakt deze lenzen nou zo bijzonder?

Waarom zijn Biofinity Energys anders?

Ten eerste zijn Biofinity Energys – contactlenzen zijn de enige lenzen die gebruiken maken van ‘Digital Zone Optics’. Dit betekend dat de lenzen zo zijn ontworpen dat de gehele optische zone aan de voorzijde van de lens is voorzien van meerdere asferische krommingen (dit is bij andere lenzen niet het geval). Deze asferische krommingen zorgen er voor dat je je ogen minder belast als je vaak accommodeert (dwz. als je oog zich aanpast aan de afstand waar je op kijkt).

Naast dit nieuwe lens-ontwerp, is ook het siliconen-materiaal opnieuw onder de loep genomen. Dit heeft geleid tot de ‘Aquaform Technology’ waarbij gebruik wordt gemaakt van langere siliconenketens. Dankzij de lange siliconenketens in deze lens is er minder siliconenmateriaal nodig, wat zorgt voor een hogere zuurstofdoorlatendheid. Ook trekken deze lange siliconenketens water aan wat zich vervolgens overal in het lesmateriaal kan binden. Ook als je dus minder vaak knippert (wat veel voorkomt als je naar een beeldscherm kijkt), worden je lenzen (en dus je ogen) goed vochtig gehouden. Op deze manier krijg je minder snel last van droge- en/of vermoeide ogen en blijven je ogen helder, wit en gezond.

Ook als je minder vaak knippert worden je lenzen en ogen goed vochtig gehouden

Om de lenzen goed te testen heeft Coopervision uitgebreid onderzoek gedaan bij mensen die aangeven vermoeide ogen te hebben en die 4 of meer dagen in de week, gedurende 5 of meer uur per dag digitale apparaten gebruiken.
Het resultaat is indrukwekkend:
– 8 van de 10 digitale gebruikers gaven aan geen- of minder vermoeide ogen te hebben tijdens het dragen van deze lenzen
– 9 van de 10 gebruikers gaven aan dat hun ogen tijdens de digitale activiteiten prettig aanvoelden.

Uiteraard zijn de lenzen ook uitstekend te gebruiken bij activiteiten waar geen beeldscherm aan te pas komt omdat je ook met minder moeite kunt schakelen tussen on- en offline activiteiten.

Bent u benieuwd of deze lenzen geschikt zijn voor uw ogen?

Bent u nieuwsgierig geworden? Maak dan een afspraak zodat we kunnen kijken of deze lenzen geschikt zijn voor uw ogen. Ook controleren we dan gelijk de gezondheid van uw ogen. Een afspraak maken kan via onze website of bel met telefoonnummer 024-6751399.

 

Kent u onze oog-gezonde recepten al? Bekijk hier alle recepten