nieuws

08/02/2018

De nieuwste internationale brillentrends en innovaties

Op de optiekbeurs in Nijkerk

 

Elk half jaar gaan we naar de grootste optiekbeurs van Nederland in Nijkerk; Centrop Sales & Hall of Frames. Hier worden de nieuwste internationale brillentrends en innovaties gepresenteerd. We hebben weer nieuwe merken bewonderd, nieuwe manieren van materiaal gebruik gezien en nieuwe technieken vanuit de eerste hand ervaren. Alvast een voorproefje…

 

…Yellows Plus

Ten eerste vielen ons de internationale merken op, en dan voornamelijk de brillen uit Japan. Het merk Yellows Plus is hier een goed voorbeeld van. Zowel de transparantie van de materialen, de finesse van de brillen en de titanium neusvleugels vielen ons op. Van Yellows Plus hebben we een mooie collectie ingekocht die u binnenkort zelf kunt uitproberen.

… Piero Massaro

Echte eye-candy zijn de brillen van het Italiaanse merk Piero Massaro. Deze brillen zijn opvallender en kleurrijker dan bijvoorbeeld de brillen van Yellows Plus maar toch trekken ze niet te veel aandacht weg van de ogen. Dit komt mede door de matte afwerkingen van het acetaat en de vriendelijke glasvormen. Als je goed kijkt zie je dat de kleurvlakken in werkelijkheid stukken uit een foto zijn; een foto die de ontwerper zelf heeft gemaakt tijdens één van zijn inspiratie tochten. Elke bril is genummerd en omdat er van iedere bril zijn maar 100 stuks worden gemaakt (en verspreid over de hele wereld) kunt u er vrij zeker van zijn dat u niet snel iemand tegen komt met dezelfde bril.

… Monoquool

Het merk Deense merk Monoquool maakt gebruik van de 3D print technologie in combinatie met bijvoorbeeld titanium. Subtiele maar herkenbare details in de veren zorgen voor een uniek karakter; strak, stijlvol en tegelijkertijd een beetje eigenwijs. Door het materiaalgebruik zijn de brillen ook nog eens heel licht van gewicht en comfortabel om te dragen.

Met de Wave Analyser kunnen we in minder dan 90 seconden uw ogen screenen op 7 belangrijke onderzoeksgebieden

Technologische innovaties

Wij werden erg enthousiast van een splinternieuw apparaat wat op de markt is gebracht door onze glasleverancier HOC. In deze Wave Analyser zitten verschillende cameras en lenzen verwerkt waardoor het mogelijk is om diep in het oog te kijken en met één druk op de knop volautomatisch een kwalitatieve screening op 7 onderzoeksgebieden te doen waardoor oogaandoeningen in een vroeg stadium op te sporen zijn. En dat alles in minder dan 90 seconden! We verwachten de Wave Analyser binnen enkele weken al in onze winkel.

Nieuwsgierig geworden?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de nieuwe collecties en wilt u ze zelf eens passen? Kom dan gerust eens langs in onze winkel. Voor het passen van een montuur kunt u zo bij ons binnenlopen. Wilt u echter ook de sterkte en de gezondheid van uw ogen laten controleren? Maak hiervoor dan een afspraak. Dit kan via onze website of bel met telefoonnummer 024-6751399.

Kent u onze oog-gezonde recepten al? Bekijk hier alle recepten