nieuws

12/09/2017

Metaal is de nieuwe trend

Een kijkje achter de schermen bij de optiekbeurs in Nijkerk

 

Twee keer per jaar is er een grote optiekbeurs in Nijkerk. We gaan hier steevast naar toe om de nieuwe collecties in te kopen, trends te bekijken en om op de hoogte te worden gebracht van de nieuwste technologieën op het gebied van goed zicht en ooggezondheid.

Een van de meest opvallende trends is dat metaal weer terug is van weggeweest. We zagen het de afgelopen tijd al steeds meer terug komen in de collecties; retro modellen van kunststof in combinatie met metaal of retro modellen geheel uitgevoerd in metaal.

Titanium, soms gecombineerd met anderen materialen…

Merken spelen hier op in door toch een eigen, moderne draai te geven aan de retro-uitstraling, dit in combinatie met de nieuwste technologiën en materialen. Zo heeft het merk Eigensign een prachtige dames- en heren collectie vol met monturen waar titanium de hoofdrol speelt. Soms wordt titanium gecombineert met een splinterdunne laag van echt hout. Het resultaat zijn karakteristieke, unieke brillen met een hoog draagcomfort.

Het minimalistische merk Eigensign combineert titanium met een splinterdunne laag hout

IC Berlin! maakt vederlichte brillen met speciale schanieren waar geen schroefje aan te pas komt. Ze werken met pure, sterke materialen en vervaardigen alle brillen met de hand in Berlijn.

Bijzondere platen van acetaat

Naast deze rustige, minimalistische brillen hebben we ook nieuwe, ietwat opvallendere brillen ingekocht.

Zo liggen er binnenkort brillen in de winkel van onder anderen Gerry Weber en Eyecon eyewear – beiden prachtige merken met oog voor detail. Het zijn comfortabele brillen die opvallen door bijvoorbeeld de mooie bewerking van het kunststof. Dit zonder te prominent aanwezig te zijn in het gezicht.

Een nieuw merk wat echt in het oog springt is Pierre Eyewear. Het zijn kunststof brillen die nét even anders zijn dan de rest. Dit komt onder anderen door de kleur combinaties, prints en glasvormen. Ontwerper Pierre Cariven heeft ons persoonlijk uitgelegd waar hij zijn inspiratie vandaan haalt en hoe hij tot deze unieke ontwerpen komt.

Alle brillen van dit Franse merk worden met de hand vervaardigd in Frankrijk door 8 vaklieden die iedere dag met passie brillen maken – dit zie je terug in de brillen!

Alle brillen van Pierre Eyewear worden met de hand vervaardigd in Frankrijk

En dit is nog niet alles…

Naast deze en andere nieuwe merken hebben we ook de nieuwste collecties ingekocht van de merken waar we al langere tijd goede ervaringen mee hebben. De komende weken komen de brillen binnen en kunt u ze terug vinden in de winkel. U bent van harte welkom om de brillen te komen passen. Ook hebben we een nieuwe lijn sportbrillen die goed op sterkte kunnen worden gemaakt en we krijgen een nieuwe lijn contactlenzen en lensvloeistoffen …

Voor het uitzoeken van een montuur kunt u zo bij ons binnenlopen. Wilt u echter ook de sterkte en de gezondheid van uw ogen laten controleren? Maak hiervoor dan een afspraak. Dit kan via onze website of bel met telefoonnummer 024-6751399.

Kent u onze oog-gezonde recepten al? Bekijk hier alle recepten