Optometrie

Optometrie

Optometristen Rob en Moniek zijn het eerste aanspreekpunt als het om de gezondheid van uw ogen gaat. Hun kennis en ervaring zorgen ervoor dat eventuele oogproblemen zo vroeg mogelijk worden opgespoord. Mochten er verdere stappen nodig zijn, dan staat een uitstekende samenwerking met huis- en oogartsen borg voor de beste vervolgacties.

De optometrist

De optometrist is een wettelijk erkende zorgverlener in de oogzorg en onderzoekt de gezondheid van uw ogen om eventuele oogafwijkingen en oogziektes op te sporen. De optometrist is makkelijk toegankelijk, u kunt er namelijk zonder verwijsbrief naartoe.

web[9]

Eerstelijns oogzorg

Wij bieden u laagdrempelige eerstelijns oogzorg aan, eventueel in samenwerking met uw huis- of oogarts. Dit kan preventief gedaan worden, bij specifieke oogklachten, maar ook als er binnen uw familie oogziektes voorkomen. Voor diabetes is een speciaal zorgprogramma ontwikkeld. De optometrist maakt een fundusfoto van het netvlies en de vertakkingen van het vaatstelsel van uw ogen. De resultaten worden teruggekoppeld aan uw huisarts.

Oogonderzoek

Met behulp van hoogwaardige apparatuur voert onze optometrist een optometrisch onderzoek uit, waarbij zowel de buiten- als binnenkant van het oog bekeken wordt. Oogziektes zoals staar, glaucoom, maculadegeneratie of afwijkingen als gevolg van diabetes kunnen hierdoor vroegtijdig opgespoord worden. Bij problemen kunnen snel stappen worden ondernomen om erger te voorkomen. Vraag onze optometristen Rob of Moniek naar de kosten van de verschillende oogonderzoeken.

 We staan direct in contact met de huisartsen van Beuningen en de ziekenhuizen in Nijmegen. Zo leveren we service en support vanuit een hele brede basis.

Op tijd langskomen met oogproblemen kan veel ellende voorkomen. Optometrist Rob: ‘Het oog is een heel gevoelig orgaan. Het is goed om te bedenken dat er wel een kunstknie of -heup bestaat, maar geen kunstoog. Tijdens elke oogcontrole bekijken we tevens de conditie van het oog. Als we in een vroeg stadium mogelijke problemen kunnen vaststellen, dan is de kans veel groter dat er nog iets aan gedaan kan worden. Ook onze diabetespatiënten houden we extra goed in de gaten door de periodieke controles uit te voeren. Dat scheelt voor hen heel wat bezoeken aan het ziekenhuis.’

Brilvervangende chirurgie

Een van de meest bekende vormen van brilvervangende chirurgie is de ooglaserbehandeling. Bij deze behandeling wordt met behulp van een laser de sterkte in uw oog gecorrigeerd. Hierdoor heeft u geen bril of contactlenzen meer nodig om scherp te kunnen zien. Wanneer u niet in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling in verband met de sterkte van uw ogen of uw leeftijd, kan een lensimplantaat een goede oplossing zijn. Wij werken samen met Eyescan. Eyescan is een toonaangevende oogkliniek die zich bezighoudt met alle facetten van kwalitatief hoogstaande oogzorg. Eyescan behandelt volgens de laatste technieken en met de beste apparatuur, zodat u zeker weet dat u in goede handen bent. Met maar twee ogen kunt u zich niet één vergissing veroorloven.

Kent u onze oog-gezonde recepten al? Bekijk hier alle recepten