team

" alt="Moniek van Luyck">

Moniek van Luyck

Optometrist

De doelgerichte Moniek volgde de hbo-opleiding Optometrie in Utrecht en rondde deze studie in oktober 2012 met succes af. Ze vormt nu samen met Rob het optometristenteam van Schippers Optiek.

...meer over Moniek van Luyck

Moniek liep al tijdens haar opleiding stage bij Schippers. Daar kwam ze niet toevallig terecht. ‘Ik had een tijdelijke baan bij oogheelkunde in het ziekenhuis en heb toen alle verwijzingen van opticiens die daar binnenkwamen bestudeerd. Die van Schippers waren het meest compleet en ik dacht: ‘daar moet ik zijn’. En dat gebeurde, tot grote vreugde van zowel Schippers als van Moniek zelf.

Wij vinden het normaal om de tijd te nemen voor onze klanten, maar het is eigenlijk heel bijzonder.

‘Na mijn stage ben ik gebleven, want als optometrist kan ik hier echt mijn ei kwijt. Wij hebben de kennis en de apparatuur en doen onderzoeken die slechts heel weinig opticiens ons nadoen in Nederland. Wij staan direct in contact met de huisartsen van Beuningen en de ziekenhuizen in Nijmegen. Zo leveren we service en support vanuit een brede basis. Anders dan in een ziekenhuis maken wij tijd voor onze klanten. Uitleg geven, doorvragen, vaststellen waar problemen vandaan komen. Veel van ons werk is dan ook  preventie. Zo houden we bijvoorbeeld ook onze diabetes patiënten goed in de gaten, want de conditie van de ogen vertelt zoveel over de gezondheid van iemand.’

De veelzijdigheid van dit werk maakt het leuk en interessant. Ik ben er trots op dat het me goed afgaat, want er komt zoveel op je pad.

‘Bij twijfel zeg ik altijd: blijf niet rondlopen met oogproblemen, kom bij ons langs. Want mijn dag is pas goed als ik alle vragen van onze klanten in kaart heb kunnen brengen en beantwoorden. Immers, alleen als klanten alle opties overzien, kunnen we samen goede beslissingen nemen.’

Kent u onze oog-gezonde recepten al? Bekijk hier alle recepten