nieuws

11/04/2018

Zicht Op... De Wave Analyser

Uw beide ogen meten én screenen in slechts 90 seconden

 

Misschien heeft u het al gezien of ervaren… Sinds enkele weken hebben wij een splinternieuw apparaat in onze winkel: de Wave Analyser. Dit bijzondere meetinstrument is in staat om met één druk op de knop een kwalitatieve screening op 7 onderzoeksgebieden te doen. Hierdoor kunnen we oogaandoeningen in een nog vroeger stadium opsporen. En dat alles in minder dan 90 seconden!

7 metingen in één …

Waar we voorheen nog 7 verschillende metingen nodig hadden om deze resultaten te krijgen, bent u nu in 90 seconden klaar – voor beide ogen! De afgelopen jaren gebruikten we 2 verschillende apparaten om uw oogdruk te meten en een voormeting te doen. In de nieuwe Wave Analyser zitten verschillende camera’s en lenzen verwerkt waardoor we het voorste oogsegment kunnen screenen en meten: een voormeting, oogdruk meting en meer… het apparaat is uiterst nauwkeurig en geeft onze specialisten bovendien een goed inzicht in de gezondheid van uw oog, de conditie van de ooglens en van bijvoorbeeld de kamerhoeken.

Zo kunnen we aan de hand van de onderzoekresultaten verdachte tekenen van glaucoom (beschadiging van de oogzenuw), keratoconus (verzwakking van het hoornvlies) en cataract (staar) constateren – mocht er verder onderzoek nodig zijn dan kunnen onze specialisten hier adequaat op reageren.

De Wave Analyser vervangt de oogmeting niet want de uitkomsten van de meting moeten nog door onze specialisten geanalyseerd worden.

Daarnaast kunnen we middels diverse visuele simulaties de oorzaak van problemen met nachtzien, lichtgevoeligheid, diffuus lichtervaringen en visuele stress verklaren.

Vanaf nu worden uw ogen ook standaard gecontroleerd met de Wave Analyser tijdens een oogmeting. De Wave Analyser vervangt de oogmeting niet want de uitkomsten van de meting moeten nog geanalyseerd worden. Ook controleren onze specialisten de meetresultaten nog eens goed tijdens uw oogmeting of optometrisch onderzoek.

… Nieuwsgierig geworden?

Wilt u binnenkort de sterkte of gezondheid van uw ogen laten meten? Dan gaat u de Wave Analyser zelf ervaren. Maak hiervoor wel een afspraak zodat we voldoende tijd voor u kunnen nemen. Een afspraak maken kan via onze site of door te bellen met telefoonnummer 024-6751399.

Kent u onze oog-gezonde recepten al? Bekijk hier alle recepten