nieuws

24/10/2017

Zicht op… IC Berlin!

Daar waar ambacht centraal staat

IC Berlin! heeft een unieke kijk op brillen. Waar andere merken inspelen op mode en trends doet IC Berlin! hier bewust een stap terug; ze maken tijdloze brillen van hoge kwaliteit. Ambacht staat centraal in de werkplaats in Berlijn.

Tijdloze monturen

Vóór de mode waren er ambachten; er was niet veel maar wat er was moest goed zijn om de tand des tijds te overleven. Producten werden met de hand vervaardigd. En als het dan toch kapot ging dan kocht je niet zomaar wat nieuws, je repareerde het elke keer opnieuw.

Producten waren minder gevoelig voor trends en mode – en dit is precies waar IC Berlin! vandaag de dag voor staat. De monturen van dit Duitse merk zijn tijdloos, goed te combineren met alle trends en van zeer hoge kwaliteit. De ruime collectie van IC Berlin! is absoluut niet saai of ouderwets. Juist door de combinatie van vriendelijke glasvormen, kennis van materialen en de nieuwste technologische ontwikkelingen is de collectie helemaal van nu. Een pure collectie met een eigen gezicht en karakter.

Schanieren zonder schroef

De basis van de vederlichte brillen van IC Berlin! bestaat uit flexibel, lichtgewicht 0,5 mm roestvrij staal. Hierdoor zijn de brillen sterk zijn maar tegelijkertijd zacht genoeg om handmatig aan te passen en de perfecte pasvorm te bereiken. Daarnaast is het een van de weinige merken die een eigen systeem heeft ontwikkeld voor de schanieren; een systeem waar geen schroefje aan te pas komt!

Flexibel, lichtgewicht 0,5 mm roestvrij staal is de basis

Hypoallergeen

In de collectie wordt het roestvrij staal soms gecombineerd met andere materialen zoals acetaat of rubber. Bij de montage van deze materialen komt geen lijm of schroefje te pas.

De acetaat fronts en onderdelen worden elk gesneden uit één stuk premium celluloseacetaat: geen schroeven, lijmen of injecties van prestatie verbeterende stoffen. Acetaat is een hypoallergeen plastic afkomstig van organische katoenvezels. De kleuren zijn UV-gestabiliseerd en doordat er geen aardolie wordt gebruikt in het materiaal kunnen subtiele kleurverschillen en patronen voorkomen. Dit draagt bij aan het unieke karakter van de brillen.

Acetaat is een hypoallergeen plastic afkomstig van organische katoenvezels

Ook voor een afwerking met rubber maakt IC Berlin! gebruik van een slimme techniek. De monturen hebben een metalen kern die geperforeerd wordt. Vervolgens wordt hier hete, vloeibare rubber op gegoten (TPE-U). Het vloeibare rubber stroomt door de perforaties en hecht zich aan het montuur zodra het afkoelt.

Ben u nieuwsgierig geworden?

Wilt u de unieke pasvormen van de brillen van IC Berlin! zelf ervaren? Loop dan eens bij ons binnen om de ruime collectie te bekijken. Wilt u echter ook de sterkte en de gezondheid van uw ogen laten controleren? Maak hiervoor dan een afspraak. Dit kan via onze website of bel met telefoonnummer 024-6751399.

Kent u onze oog-gezonde recepten al? Bekijk hier alle recepten