nieuws

09/10/2018

Zicht Op… J.F. Rey

Iedere bril een eigen verhaal

 

Het Franse merk Jean-François Rey, oftewel J.F. Rey, staat sinds jaar en dag bekend om zijn karakteristieke monturen. De monturen vallen op zonder te schreeuwerig te zijn maar ze zijn wel nét wat anders zijn dan de standaard bril. Dit komt onder anderen door de zachte glasvormen en de bijzondere materiaal combinaties.

De ontwerpers zijn op zoek gegaan naar extra manieren om de monturen nóg lichter van gewicht te maken. En die hebben ze gevonden!

J.F. Rey heeft een grote diversiteit aan brillen in zijn collectie, zowel voor volwassenen als voor de jeugd. Doordat J.F. Rey binnen de collectie verschillende ontwerpers en lijnen heeft, is de collectie zeer uitgebreid en is er voor elk wat wils. We lichten hier enkele lijnen voor u uit:

Lichter dan licht

De elegante WINGS lijn van J.F. Rey valt op door het gebruik van beta-titanium, afgewerkt in een combinatie van matte en glanzende lak. Daarnaast zijn de ontwerpers van de monturen op zoek gegaan naar extra manieren om de monturen nóg lichter van gewicht te maken. En die hebben ze gevonden! Doordat de verflaag tijdens de productie onder extreem hoge druk op het montuur wordt aangebracht, kan het titanium nog enigszins vervormd worden. Hierdoor is het mogelijk om sommige delen aan de binnenzijde van het montuur nóg dunner te maken. Onopvallend voor het oog maar voelbaar tijdens het dragen. Een bijkomend voordeel van beta-titanium, is dat de brillen extreem flexibel zijn waardoor ze goed tegen een stootje kunnen.

Het dubbel-effect

Binnen de DOUBLE COMBI lijn van J.F. Rey, hebben de ontwerpers acetaat en metaal op een hele bijzondere manier gecombineerd. De brillenglazen zijn omlijst met acetaat en afgewerkt met een dubbele laag metaal. Deze dubbele laag zie je vooral als je van boven- of onderaf op de bril kijkt. Dit zorgt voor een bijzonder effect tijdens het dragen. Het acetaat zien we dan weer terugkomen op de oortips, wat visueel zorgt voor een goede balans in de bril.

Bovendien zorgt deze materiaal combinatie ook voor een mooie combinatie in kleur. Waar het acetaat soms iets meer opvalt door haar kleurverschillen en vlekjes, zorgt het metaal ervoor dat de brillen toch rust uitstralen en goed draagbaar zijn tijdens alle gelegenheden.

Twee brillen in één

In de DOUBLE JEU lijn hebben de ontwerpers van J.F. Rey twee glasvormen samengevoegd in één bril. Doordat deze glasvormen verschillend genoeg zijn om van elkaar onderscheiden te worden, geeft het een bijzonder en dynamisch effect. Dit effect wordt versterkt door de kleurkeuzes binnen het montuur.
De twee glasvormen komen naadloos samen bij het scharnierpunt. Omdat er veel precisie bij komt kijken om deze brillen te maken, wordt iedere bril met de hand gemaakt en afgewerkt.

Het valt niet direct op dat de bril uit twee glasvormen bestaat maar van dichtbij geeft het een mooi effect.

Tijdens het dragen van deze bril zijn de reacties erg leuk; van veraf valt het namelijk niet direct op dat de bril uit twee glasvormen bestaat maar van dichtbij geeft het een mooi effect.

Ben u nieuwsgierig geworden?

U bent van harte welkom om deze nieuwe en diverse collectie van J.F. Rey zelf te ervaren. Voor het passen van een montuur kunt u zo bij ons binnenlopen. Wilt u echter ook de sterkte en de gezondheid van uw ogen laten controleren? Maak hiervoor dan een afspraak door te bellen met telefoonnummer 024-6751399.

Kent u onze oog-gezonde recepten al? Bekijk hier alle recepten