nieuws

02/03/2018

Zicht op… Joshi Eyewear

Mooie brillen van Nederlandse bodem

 

Albert en Ilse zijn de creatieve breinen achter het Nederlandse brillenmerk Joshi Eyewear. Na 35 jaar ervaring in het optiekvak – zowel bij de opticien als bij het Italiaanse merk Augusto Valentino – had Albert voldoende technische ervaring opgedaan om samen met Ilse een eigen brillenlijn te beginnen. Ieder jaar ontwikkelen en produceren ze eigentijdse collecties die bestaan uit zo’n 50 modieuze modellen in een breed kleurenpalet.

… Retro Rocks!

De Panto bril was in de jaren veertig bijzonder populair bij intellectuelen. Daarna is dit klassieke model eigenlijk nooit meer echt van het toneel verdwenen. Op dit moment beleeft de Panto een absolute revival, net zoals heel veel ronde vormen.
Actueel en dus ook terug te vinden in de Joshi acetaat collectie is het gebruik van neuspads. Dit zorgt voor meer draagcomfort en biedt de mogelijkheid de bril nauwkeuriger af te stellen op de wensen van de drager. Geheel in lijn met de modetrend vindt je veel transparante havanna- en aardetinten in de collectie; typische kleuren die het nostalgische gevoel nog eens versterken.

Mazzucchelli acetaat uit Italië staat bekend om zijn vrijwel onbegrensde kleurenpalet en uitzonderlijke kwaliteit.

Joshi kunststof monturen worden gemaakt van het befaamde Mazzucchelli acetaat uit Italië, bekend om zijn vrijwel onbegrensde kleurenpalet en uitzonderlijke kwaliteit. Bovendien is het een licht materiaal, waardoor de brillen zacht aanvoelen, flexibel zijn én slijtvast.

… Metaal is de nieuwe trend

Wereldwijd hebben de ontwerpers van brillen metaal (her)ontdekt. De mogelijkheden van metaal zijn eindeloos qua vorm en het kleurenspectrum is zo goed als oneindig. Ook bij Joshi Eyewear zijn ze dol op metaal. Alle monturen zijn voorzien van Zwitserse lakken; een bijzonder sterke coating die zorgt voor sprankelende en intense kleuren. Ook hebben Albert en Ilse Ion Plating ontdekt. Dit is een coating die oorspronkelijk gebruikt werd in de juweliersbranche vanwege haar slijt- en krasvaste eigenschappen. Binnen de Joshi Eyewear collectie wordt die toegepast als coating op monturen waardoor de brillen nog langer mee gaan.

De mogelijkheden van metaal zijn eindeloos qua vorm en het kleurenspectrum is zo goed als oneindig.

Kortom; dit zijn gewoon mooie en comfortabele brillen van goede kwaliteit. Ze zijn gunstig geprijsd en bovendien exclusief verkrijgbaar bij de onafhankelijke opticien; ook bij ons dus!

… Nieuwsgierig geworden?

Voor het passen van een montuur kunt u zo bij ons binnenlopen. Wilt u echter ook de sterkte en de gezondheid van uw ogen laten controleren? Maak hiervoor dan een afspraak. Dit kan via onze website of bel met telefoonnummer 024-6751399.

Kent u onze oog-gezonde recepten al? Bekijk hier alle recepten