nieuws

27/07/2017

Zicht Op… Oakley Eyewear

Perfect passende brillen zonder optische afwijkingen

 

Sven Kramer, Valentino Rossi, Fernando Alonso, Marc Cavendish, Shaun White … de top van de sportwereld kiest zowel tijdens als na de sport voor Oakley eyewear. Maar wat maakt Oakley nou eigenlijk zo bijzonder?

… Historie

Het brillenmerk Oakley is in 1975 opgericht door Jim Jannard, toen 25 jaar. Nadat Jannard vroegtijdig was gestopt met zijn opleiding in Californië begon hij met de ontwikkeling van crossmotor-onderdelen – waaronder unieke handvatten – die hij vanuit de kofferbak van zijn auto verkocht bij races. De unieke vorm en grip van deze handvatten was de basis voor de veren (pootjes) van zijn eerste brillen; het waren unieke brillen in de motorsport. Eind jaren ’70 begon Jannard ook met de ontwikkeling van ski-brillen. En Oakley, dat was de naam van zijn hond.

Toen Jannard zich in 1983 tijdens een rit van San Diego naar LA weer hinderde aan de felle zon is hij zonnebrillen gaan ontwikkelen. De vorm van de zonnebrillen was geïnspireerd op de brillen die hij eerder maakte; de brillen moesten de vorm van het gezicht perfect volgen. De techniek die hij ontwikkelde om de glazen rond te maken, is in de loop van de jaren geperfectioneerd tot het hedendaagse High Definition Optics (HDO).

Vooral bij lenzen met een hoge curve zijn optische afwijkingen een veel voorkomend probleem. Om dit probleem op te lossen heeft Oalkey de HDO-techniek ontwikkeld.

… High Definition Optics (HDO)

Om er voor te zorgen dat een bril goed aan sluit op het gezicht, zijn lenzen (glazen) met een curve een must. Vooral bij lenzen met een hoge curve zijn optische afwijkingen een veel voorkomend probleem. Om dit probleem op te lossen heeft Oalkey de HDO-techniek ontwikkeld. Een groot bijkomend voordeel van deze techniek is dat bijna iedere Oakley zonnebril hierdoor ook op sterkte verkrijgbaar is. HDO is een standaard die Oakley voor alle lenzen gebruikt waardoor ze zich onderscheiden van de concurrent.

… Plutonite

Oakley glazen worden gemaakt van Plutonite, een polycarbonaat dat nagenoeg onbreekbaar is en vrij van onzuiverheden. Dit lichtgewicht materiaal blokkeert 100% van alle UVA, UVB, UVC en schadelijk blauw licht.
In het Oakley Research Centre worden de lenzen getest d.m.v. een stalen kogel die met 164 km/h op de lens wordt afgevuurd en een stalen pin van een halve kilo die van 1,5 meter hoogte op de lens valt; het glas van de bril breekt niet. Dit zijn natuurlijk extremen maar het geeft wel aan dat de brillen naast comfort ook een goede bescherming bieden aan de ogen en het gezicht, zelfs bij extreme sporten.

Doordat de lenzen van Plutonite zijn gemaakt bieden de brillen naast comfort ook een goede bescherming aan de ogen en het gezicht.

… Comfort

Oakley brillen zijn hypoallergeen en lichtgewicht en het merk maakt veel gebruik van zogenaamde steekveren (een rechte veer) waardoor de brillen goed blijven zitten en ze ook ideaal zijn voor bijvoorbeeld helmdragende motorrijders. Voor de BMX wereld heeft Oakley een speciale rubber soort ontwikkeld: Unobtanium. Dit rubber zorgt voor veel grip – het geeft zelfs méér grip als de drager transpireert. Bijna alle monturen van Oakley zijn hiermee afgewerkt op de neusbrug en/of op de oortips.
Daarnaast biedt Oakley HDOPolarized lenzen die hinderlijke schitteringen weghalen zonder dat er optische storingen optreden, Photogromatische lenzen die naargelang de situatie donkerder of lichter kunnen kleuren met behoud van 100% UV bescherming, en ook prachtige coatingen.

 

… Bent u nieuwsgierig geworden?

De bovenstaande introductie van Oakley klinkt mooi maar vaak moet je het toch zelf ervaren. Oakley heeft mannen- en vrouwenlijnen die zowel sportief als stijlvol zijn. U bent van harte welkom voor advies en om de brillen te passen. Wilt u ook de sterkte en de gezondheid van uw ogen laten controleren? Maak hiervoor dan een afspraak. Dit kan via onze website of bel met telefoonnummer 024-6751399.

 

Kent u onze oog-gezonde recepten al? Bekijk hier alle recepten