nieuws

06/03/2018

Zicht Op … PIERO MASSARO

Eye-candy: De brillen van het Venetiaanse merk Piero Massaro

 

Het kleine Venetiaanse bedrijf Italiana Design is opgericht in 2003 met de wens om een exclusief ontworpen Italiaans product te herontdekken. Ze onderscheiden zich door vakmanschap en materialen van topkwaliteit. Op deze manier gaan ze tegen het concept van massaproductie in en maken onder leiding van ontwerper Piero Massaro unieke brillen.

Piero Massaro is een vakman en kunstenaar die “met zijn handen kan denken”. Hij respecteert tradities en de schoonheid van handenarbeid, doet veel materiaal onderzoek en raakt geïnspireerd door zijn omgeving: Venetië.

Je ziet Venetië terug in de kleuren van het acetaat; sinaasappels, amandelen, pistachenoten,… Het geborstelde effect van het acetaat verbetert de kleuren, waardoor ze een bijna hypnotiserende kracht krijgen.

… Silmo D’Or Award

De brillen van Piero Massaro zijn opvallender en kleurrijker dan de gemiddelde bril maar toch trekken ze niet te veel aandacht weg van de ogen. Als je goed kijkt dan zie je dat de kleurvlakken in werkelijkheid stukken uit een foto zijn; een foto die de ontwerper zelf heeft gemaakt tijdens één van zijn inspiratie tochten. Bij sommige modellen wordt het voorframe gefreesd op drie verschillende niveaus, één voor elk van de drie lagen acetaat. De afwerking (bijvoorbeeld geborsteld) zorgt voor een elegant samenspel van glans en ondoorzichtigheid.

Als je goed kijkt dan zie je dat de kleurvlakken in werkelijkheid stukken uit een foto zijn

Om het helemaal af te maken zorgt de gepatenteerde bajonetscharnier voor een prachtige en naadloze overgang tussen het voorframe en de veren.

In 2014 werden de brillen van Piero Massaro door de internationale jury beloond met de prestigieuze Silmo D’Or Award in Parijs.

… Gelimiteerde oplage

Elke bril is genummerd en omdat er van iedere bril zijn maar 100 stuks worden gemaakt (en verspreid over de hele wereld) kunt u er vrij zeker van zijn dat u niet snel iemand tegen komt met dezelfde bril.

Nieuwsgierig geworden?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de collectie van Piero Massaro? Kom dan gerust eens langs in onze winkel. Voor het passen van een montuur kunt u zo bij ons binnenlopen. Wilt u echter ook de sterkte en de gezondheid van uw ogen laten controleren? Maak hiervoor dan een afspraak. Dit kan via onze website of bel met telefoonnummer 024-6751399.

Kent u onze oog-gezonde recepten al? Bekijk hier alle recepten