nieuws

20/10/2017

Zicht op… Pierre eyewear

Unieke brillen uit Frankrijk

 

Tijdens de optiekbeurs in Nijkerk hebben wij verschillende nieuwe merken ingekocht, de komende tijd stellen wij deze merken één voor één aan u voor. Een nieuw merk wat echt in het oog springt is Pierre Eyewear. Het zijn kunststof brillen die nét even anders zijn dan de rest. Dit komt onder anderen door de kleur combinaties, prints en glasvormen. Ontwerper Pierre Cariven heeft ons persoonlijk uitgelegd waar hij zijn inspiratie vandaan haalt en hoe hij tot deze unieke ontwerpen komt.

Van droom naar werkelijkheid

Mode en design zijn twee passies die Pierre als vanaf zijn jeugd heeft. Na op 21 jarige leeftijd af te studeren aan de business school, trok de aantrekkingskracht op vernieuwing en verandering hem naar de Verenigde Staten. Tijdens zijn tienjarige verblijf daar ontdekte hij de brillenwereld, en nam deel aan de ontwikkeling van de collecties van Lacoste, L’Amy en Nina Ricci. Bij zijn terugkeer naar Frankrijk, brachten zijn ervaring van zijn samenwerking met een aantal designers en zijn eigen creatieve en ondernemende geest hem tot het idee om zelf te gaan ontwerpen.

Gesterkt door zijn unieke ervaring en aangemoedigd door zijn klanten ontwikkelde Pierre zijn eerste prototypes. Zijn geest boordevol met schetsen, ideeën en zijn hartstocht voor innovatie liet er geen twijfel over bestaan dat de tijd rijp was voor de start als ontwerper. Zijn vastberadenheid en geduld zijn de sleutels tot het bereiken van zijn droom.

Harmonie van elegantie en eenvoud

Volgens Pierre moeten moeten brillen bovenal een object van schoonheid zijn, een mode-accessoire of zelfs een waar kunstwerk. Een ergonomisch en comfortabel object natuurlijk, maar ook een waarvan het een genot is om naar te kijken, te bezitten, en natuurlijk om te dragen.

Zijn eerste collectie kreeg een unieke stijl, subtiel en ingenieus, opvallende allure en de zuiverheid van het ontwerp. De slimme vormen worden versterkt door een zorgvuldige keuze van kleuren. Zijn motto: Harmonie van elegantie en eenvoud.

Handgemaakte in Frankrijk

Geen productiewerk in een grote fabriek maar vakwerk in een werkplaats met 10 vaklieden

De expertise van de Franse productie in de internationale brillenmarkt wordt ondersteund door Pierre Eyewear: Elk montuur is de creatie van een hoge kwaliteit en fabricage, handgemaakt door vakmensen met behulp van geavanceerde technieken. Geen productiewerk in een grote fabriek maar vakwerk in een werkplaats met 10 vaklieden die het ambacht brillen maken nog verstaan.

Bent u benieuwd hoe een montuur van Pierre Eyewear bij u staat? Loop dat eens binnen en bekijk de uitgebreide collectie. Wilt u echter ook de sterkte en de gezondheid van uw ogen laten controleren? Maak hiervoor dan een afspraak. Dit kan via onze website of bel met telefoonnummer 024-6751399.

Kent u onze oog-gezonde recepten al? Bekijk hier alle recepten