nieuws

24/04/2018

Zicht Op... Yellows Plus

Japanse perfectie: Traditioneel ambacht en een moderne visie

 

Yellows Plus is in Japan een van de meest gerespecteerde brillenmerken. De monturen zijn schitterend afgewerkt, hebben een stijlvolle uitstraling en uitzonderlijk draagcomfort. De basis van de gehele collectie is geproduceerd in Titanium. De eenvoud en pure vormen van oprichter en ontwerper Toshiaki Yamagishi geven het merk een krachtige uitstraling.

Yellows Plus biedt binnen de collectie een herkenbare lijn monturen, gemaakt van puur titanium. Deze lichte monturen zorgen voor een uitmuntend draagcomfort, zonder concessies te doen aan de herkenbare Japanse kwaliteit. Een goede opbouw in vorm, formaat en consistentie in de constructies maakt dat de brillen geliefd zijn bij de kenners.

Titanium als basis …

De basis van de gehele collectie is geproduceerd in titanium – inclusief de klinknagels en neussteuntjes. Oprichter en ontwerper Toshiaki Yamagishi is dagelijks actief op de werkvloer, ieder ontwerp komt van zijn hand. Jarenlange kennis en ervaring, gecombineerd met moderne materialen, zijn de juiste ingrediënten voor de uitzonderlijke kwaliteit van Yellows Plus vandaag de dag. Uitsluitend handgemaakt van de beste materialen.

 

… Geboren en getogen in Sabae

Yellows Plus vindt haar oorsprong in Sabae, een stad in de Fukui Prefectuur. Dit gebied kenmerkt zich door de meest uiteenlopende traditionele ambachten, die erkend en geliefd zijn over de hele wereld. De omgeving staat ook bekend om haar strenge en lange winters. Dit Japanse erfgoed is de bakermat van bijzonder vakmanschap en extreem streven naar perfectie.

De gehele collectie wordt al sinds de oprichting in Sabae geproduceerd door vaste ambachtslieden

De rijke geschiedenis en vakkennis voor het produceren van de perfecte bril gaat hier tot meer dan 100 jaar terug in de tijd. Deze kennis en ervaring worden gecombineerd met moderne materialen en zijn de juiste ingrediënten voor de uitzonderlijke kwaliteit van Yellows Plus vandaag de dag. De gehele collectie wordt al sinds de oprichting in Sabae geproduceerd. Deze fabriek en haar vaste ambachtslieden zijn dan ook onlosmakelijk verbonden aan de collectie.

Nieuwsgierig geworden?

Wilt u zelf ervaren hoe het voelt om een Japanse bril met titanium neussteuntjes te dragen? Kom dan gerust eens langs in onze winkel. Voor het passen van een montuur kunt u zo bij ons binnenlopen. Wilt u echter ook de sterkte en de gezondheid van uw ogen laten controleren? Maak hiervoor dan een afspraak. Dit kan via onze website of bel mettelefoonnummer 024-6751399.

Kent u onze oog-gezonde recepten al? Bekijk hier alle recepten